Ricotta-ijs met abrikozen

      Reacties uitgeschakeld voor Ricotta-ijs met abrikozen

 

Ricotta-ijs met abrikozen

Recept categorie Gerecht met kaas, IJs, Nagerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr ricotta of magere kwark
  • 2 eidooiers
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 1/2 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 blik abrikozen op zware stroop
  • 25 gr pijnboompitten
  • 10 gr gepelde pistachenootjes
  • olie om in te kwasten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de ricotta of kwark door een zeef.
  2. Klop de eidooiers met 50 gr poedersuiker schuimig.
  3. Klop de room stijf.
  4. Spatel de ricotta door het eierschuim en roer er de amandellikeur, rum, geraspte limoenschil en stijfgeklopte room door.

  5. Doe de massa in een kom en zet die minstens 4 uur in het vriesvak.
  6. Smelt de rest van de poedersuiker in een pan met dikke bodem en warm door tot de stroop karameliseert.

  7. Roer er de pijnboompitten door, giet de karamel op een met olie ingekwast bakblik en ga er met een ingeoliede deegroller overheen. laat de krokante laag afkoelen en ga er nog één keer met de deegroller over tot u grove stukjes krijgt. laat het ricotta-ijs 1 uur voor het serveren in de koelkast wat zachter worden.

  8. Schep 2-3 bolletjes op elk bord en werk af met de uitgelekte halve abrikozen, de krokantjes en de pistachenootjes.