Rigatoni met groentebolognese

      Geen reacties op Rigatoni met groentebolognese

 

Rigatoni met groentebolognese

Rigatoni met groentebolognese

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 400 gram rigatoni of penne pasta
  • Zout
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 kleine courgettes
  • 1 paprika
  • oregano
  • 1 bosje verse tijm
  • 110 ml olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 800 gram tomaat
  • Gemalen peper
  • 150 gram Parmezaan
  • 400 gram ricotta
  • zout
  • 1 eetlepel citroen
  • 1 eetlepel peterselie

Extra nodig:

  • Ovenschaal 31x22 cm

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de pasta in ruim water met zout gedurende 5-6 minuten.
  • Giet de pasta af, spoel met koud water na en laat het goed uitlekken.
  • Maak de ui en de knoflook schoon.
  • Was de aubergine en de courgettes. Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten.
  • Hak alle groente met een scherp mes of in de keukenmachine fijn.
  • Was en droog de oregano en de tijm en hak de blaadjes zeer fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de groente 3-5 minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  • Roer oregano en tijm erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg eventueel chilivlokken of cayennepeper naar smaak toe.
  • Vet de ovenschaal in met olie en zet de rigatoni er rechtop in.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
  • Verdeel de saus over de rigatoni zodat de pasta bijna bedekt is.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg hier en daar een dot ricotta.
  • Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zeezout.
  • Bak de pasta op Hetelucht Plus 180 °C gedurende 35-40 minuten op het 2e niveau van onderen.
  • Hak de rest van de knoflook fijn en bak het zachtjes in de resterende olie aan.
  • Voeg de geraspte citroenschil en gehakte peterselie toe.
  • Sprenkel de gekruide olie over de pasta zodra het gerecht uit de oven komt.