Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

      Reacties uitgeschakeld voor Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

Recept printen
Recept categorie: met rijst
Land van herkomst: Indonesië
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram ketanmeel
  • 5 eetlepels water
  • 100 gram basterdsuiker
  • 4,5 dl water
  • 2 blaadjes djeroekpoeroet

Hoe maak ik het klaar:

  • De Javaanse suiker met het koude water en djeroekpoeroetblaadjes tot stroop koken en zeven.
  • Meng hiervan een half kopje door het ketanmeel met het lauwe water, en kneed van dit deeg kleine balletjes.
  • Kook deze balletjes in heet water tot ze boven komen drijven. 
  • Haal ze er uit en doe ze in een zeef en laat ze uitlekken. 
  • De balletjes worden door de stroop gerold en in kopjes of in pisangbladeren opgediend.