Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

      Reacties uitgeschakeld voor Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java

Recept categorie Gerecht met rijst
Keuken: Indische keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram ketanmeel
  • 5 eetlepels lauw water
  • 100 gram bruine suiker
  • 4,5 dl water
  • 2 blaadjes djeroekpoeroet

Hoe maak ik het klaar?

  1. De Javaanse suiker met het koude water en djeroekpoeroetblaadjes tot stroop koken en zeven.

  2. Meng hiervan een half kopje door het ketanmeel met het lauwe water, en kneed van dit deeg kleine balletjes.

  3. Kook deze balletjes in heet water tot ze boven komen drijven. 

  4. Haal ze er uit en doe ze in een zeef en laat ze uitlekken. 

  5. De balletjes worden door de stroop gerold en in kopjes of in pisangbladeren opgediend.