Rijst met bonen en ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Rijst met bonen en ananas

 

Rijst met bonen en ananas

Recept printen
Recept categorie: met rijst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 grote paprika (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 2 theelepels oregano
  • 300 gram rijst ((Surinaamse))
  • 400 gram kokosmelk
  • 400 gram kidneybonen (blik)
  • 150 gram ham (in dunne reepjes)
  • 4 schijven ananas ((uit blik)(in kleine stukjes))

Hoe maak ik het klaar:

  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. 
  • In hapjespan olie verhitten. Ui, paprika en rode peper 3-4 minuten zachtjes fruiten. 
  • Knoflook erboven uitpersen. 
  • Oregano en rijst erdoor roeren en 1 theelepel zout toevoegen. 
  • Kokosmelk en 200 ml water erbij schenken. 
  • Rijst afgedekt 10 minuten zachtjes koken. 
  • In zeef kidneybonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. 
  • Bonen, ham en ananas door rijst scheppen. 
  • Rijst in nog 5 minuten afgedekt zachtjes gaarkoken. 
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met een groene salade met blokjes mango.

Tips / Opmerking

Tip: Niet iedereen houdt van pikante maaltijden. Door de zaadjes te verwijderen en de peperreepjes tegelijk met de ui te fruiten, verliest het pepertje al heel wat van zijn scherpte en geeft het toch een kruidige, licht prikkelende smaak af. Helemaal weglaten is ook mogelijk natuurlijk. Maak het gerecht dan op smaak met (cayenne)peper.
Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino