Rijst met gegrilde kalkoen

      Reacties uitgeschakeld voor Rijst met gegrilde kalkoen

Rijst met gegrilde kalkoen

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met rijst
Keuken: Mexicaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram witte rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 250 gram tomaten in stukjes
  • 250 gram kippenbouillon (van tablet)
  • 1 zakje worteltjes en doperwten panklaar (vers, 350 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 schaal kalkoenfilet à la minute (350 g)
  • 1 blik maïskorrels (300 gram) uitgelekt

Hoe maak ik het klaar?

  1. In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten. 

  2. Rijst met ui 2 minuten al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. 

  3. Knoflook erboven uitpersen. 

  4. Tomaten erdoor scheppen en 2 minuten meebakken. 

  5. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 minuten zachtjes koken. 

  6. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken. 

  7. Intussen sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. 

  8. In kom 3 eetlepels sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie tot marinade roeren. 

  9. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 minuten laten intrekken. 

  10. Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 minuten zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is. 

  11. Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. 

  12. Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen. 

  13. Lekker met wat tortillachips.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Chardonnay