Rijst met gegrilde kalkoen

      Reacties uitgeschakeld voor Rijst met gegrilde kalkoen

Rijst met gegrilde kalkoen

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met rijst
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram rijst
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • 250 gram tomaten (in stukjes)
  • 250 gram kippenbouillon ((van tablet))
  • 1 zakje worteltjes en doperwten panklaar ((vers, 350 gram))
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 schaal kalkoen ((350 g) )
  • 1 blik maïs (uitgelekt)

Hoe maak ik het klaar:

  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten. 
  • Rijst met ui 2 minuten al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. 
  • Knoflook erboven uitpersen. 
  • Tomaten erdoor scheppen en 2 minuten meebakken. 
  • Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 minuten zachtjes koken. 
  • Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken. 
  • Intussen sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. 
  • In kom 3 eetlepels sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie tot marinade roeren. 
  • Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 minuten laten intrekken. 
  • Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 minuten zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is. 
  • Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. 
  • Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen. 
  • Lekker met wat tortillachips.

Tips / Opmerking

Wijnadvies: Chardonnay