Rijstsalade met basilicumdressing

      Reacties uitgeschakeld voor Rijstsalade met basilicumdressing

Rijstsalade met basilicumdressing

Recept categorie Gerecht met rijst
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram witte snelkookrijst
  • 1 komkommer
  • 2 gele paprika's
  • 1 potje groene olijven met piment (240 ml)
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gram vinaigrette basilico (fles à 250 ml)
  • 1 ciabatta (Italiaans brood)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken, afgieten en laten afkoelen. 

  2. Komkommer wassen, in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. 

  3. Komkommerhelften in plakjes snijden. 

  4. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. 

  5. Olijven halveren. 

  6. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan 5 minuten roosteren. 

  7. Mozzarella's in blokjes snijden. 

  8. Alle ingrediënten met dressing door elkaar scheppen. 

  9. Salade met ciabatta serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Rocca Bianca Soave