Rijstsalade met basilicumdressing
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 200 gram witte snelkookrijst
- 1 komkommer
- 2 gele paprika's
- 1 potje groene olijven met piment (240 ml)
- 100 gram hazelnoten
- 2 bollen mozzarella
- 100 gram vinaigrette basilico (fles à 250 ml)
- 1 ciabatta (Italiaans brood)
Hoe maak ik het klaar?
-
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken, afgieten en laten afkoelen.
-
Komkommer wassen, in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen.
-
Komkommerhelften in plakjes snijden.
-
Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
-
Olijven halveren.
-
Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan 5 minuten roosteren.
-
Mozzarella's in blokjes snijden.
-
Alle ingrediënten met dressing door elkaar scheppen.
-
Salade met ciabatta serveren.
Tips / Opmerkingen
Wijnadvies: Rocca Bianca Soave