Rijstsalade met mango en rode paprika

      Geen reacties op Rijstsalade met mango en rode paprika

Rijstsalade met mango en rode paprika


Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels wokolie (conimex)
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram Lassie Pandanrijst
  • 3 eetlepels mayohalf
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 (rode) ui gesnipperd
  • 2 rode paprika's in kleine stukjes
  • 1 blik maïs à 300 gram uitgelekt
  • 1 mango in stukjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 ½ eetlepel koriander geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer 1 eetlepels van de olie met kerriepoeder en peper en zout naar smaak door elkaar en bestrijk de kipfilet ermee. 

  2. Rooster de kipfilet in een gloeiend hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten helemaal gaar. 

  3. Laat de kip afkoelen en pluk hem in reepjes.

  4. Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat hem afkoelen. 

  5. Klop een dressing van de rest van de olie, de mayohalf, het sinaasappelsap, de ketchup en peper en zout naar smaak.

  6. Schep de rijst met de ui, de paprika, de maïs, de mango, de bosuitjes, de noten, de kip en de dressing door elkaar. 

  7. Bestrooi met het koriander.

  8. Wijnadvies: Tanguero Torrontes