Rijstsalade met mango en rode paprika

      Geen reacties op Rijstsalade met mango en rode paprika

Rijstsalade met mango en rode paprika

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels wokolie ((conimex))
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 400 gram kip
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels mayohalf
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 (rode) ui (gesnipperd)
  • 2 paprika (in kleine stukjes)
  • 1 blik maïs (uitgelekt)
  • 1 mango (in stukjes)
  • 3 bosuitjes (in ringetjes)
  • 75 gram cashewnoten
  • 2 ½ eetlepel koriander (geknipt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Roer 1 eetlepels van de olie met kerriepoeder en peper en zout naar smaak door elkaar en bestrijk de kipfilet ermee. 
  • Rooster de kipfilet in een gloeiend hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten helemaal gaar. 
  • Laat de kip afkoelen en pluk hem in reepjes.
  • Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat hem afkoelen. 
  • Klop een dressing van de rest van de olie, de mayohalf, het sinaasappelsap, de ketchup en peper en zout naar smaak.
  • Schep de rijst met de ui, de paprika, de maïs, de mango, de bosuitjes, de noten, de kip en de dressing door elkaar. 
  • Bestrooi met het koriander.
  • Wijnadvies: Tanguero Torrontes