Rijstsoep met waterspinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Rijstsoep met waterspinazie

Rijstsoep met waterspinazie

Recept categorie Gerecht met rijst, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr gebroken rijst
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 1/2 liter water
  • 75 gr gemalen varkensvlees
  • 1 kg waterspinazie Ivy Gourd
  • 50 gr fijngesneden gember
  • 3/4 dl vissaus
  • 50 gr versgemalen witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de bouillon en het water in een pan en breng het aan de kook.
  2. Maak de rijst schoon en kook die in de bouillon tot ze erg fijn is geworden (doe er eventueel extra water bij).

  3. Doe er daarna het gemalen varkensvlees, de waterspinazie, de vissaus, de gesneden gember en de versgemalen peper bij en breng de soep weer aan de kook.

  4. Dien de soep dan op.