Rijstsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Rijstsoep

Rijstsoep

Recept categorie Gerecht met rijst, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels gemalen varkensvlees
  • 50 gr rijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 1/2 eetlepel vissaus
  • 600 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • korianderbladeren
  • 1 sla-uitje
  • versgemalen witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneus het knoflookteentje en hak het in kleine stukjes.
  2. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook bruin en knapperig.
  3. Maak de rijst schoon en kook die met het water tot de rijst helemaal fijn is (doe er eventueel extra water bij).

  4. Doe er daarna het gemalen varkensvlees en de vissaus bij en breng de soep weer aan de kook.

  5. Dien de soep op, gegarneerd met de gebakken stukjes knoflook, de korianderbladeren en het in stukken gesneden lente-uitje.