Risolles

      Reacties uitgeschakeld voor Risolles
Risolles

Risolles

Recept printen Pin
Recept categorie: Warme hapjes
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

Voor de ragout:

  • 300 gram kip
  • kippenbouillon ((van tabletten))
  • zakje soepgroente
  • 90 gram boter
  • 90 gram bloem

Voor de flensjes:

  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 350 ml water
  • zout

Voor het frituren:

  • 1 ei
  • paneermeel

Voor het bestrijken van de flensjes:

  • bloem
  • water

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe het vlees ongesneden in een pan met water en breng het aan de kook.
  • Als het water kookt, dan afschuimen.
  • Voeg een paar tabletten kippenbouillon naar smaak toe.
  • Laat alles ongeveer 3 uur trekken en daarna laten afkoelen.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Maak dan de ragout: smelt de boter, daarna al roerend beetje bij beetje bloem toevoegen.
  • Daarna al roerend bouillon toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • De ragout moet vrij dik zijn voor het beste resultaat.
  • Wok 1 teentje knoflook met een theelepel sambal en voeg daarna de groente toe.
  • Wokken tot het beetgaar is.
  • Voeg de groente en kip toe aan de ragout en laat daarna afkoelen.
  • Voor de flensjes: mix de bloem, het ei, water en iets zout tot je een glad beslag hebt.
  • Maak ook alvast een dik papje van bloem met water (om de risolles mee te bestrijken voor het dichtvouwen).
  • Vet een koekenpan in met boter en als de pan goed warm is, schep je een lepel beslag in de pan.
  • Als de onderkant loslaat is het flensje gaar en kun je het flensje op bakpapier leggen.
  • Let op: je hoeft de flensjes maar aan 1 kant te bakken en zorg dat ie niet bruin wordt.
  • Op de kant die gebakken is, leg je de vulling.
  • Vouw het flensje als ie nog warm is! Leg 2 lepels vulling ongeveer in het midden van het flensje en bestrijk de rand met het bloempapje.
  • Vouw de onderkant naar binnen.
  • Bestrijk de zijkanten met het papje en vouw deze flapjes ook naar binnen.
  • Tot slot bestrijk je het bovenste flapje met het bloempapje en vouw je deze naar binnen.
  • Verdeel paneermeel en losgeklopt ei over 2 borden.
  • Haal de risolles eerst door het ei, daarna door de paneermeel.
  • Schenk in een pan een laag arachideolie (zodat de risolles helemaal in de olie kunnen liggen) en verwarm dit.
  • Als de olie op temperatuur is*, leg je voorzichtig 2 -3 risolles in de pan.
  • Frituur ze totdat ze mooi goudbruin worden en ze vanzelf naar boven komen.
  • Leg ze daarna op een schaal met keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken.

Tips / Opmerking

* Dit kun je controleren door een stukje brood in de olie te gooien: als het boven komt drijven is de olie op temperatuur.
TIP: Risolles kunnen prima (gefrituurd) ingevroren worden!