Risotto alla Milanese

      Geen reacties op Risotto alla Milanese

 

Risotto alla Milanese

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met rijst
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de saffraandraadjes in een glaasje met lauwwarm water.
  2. Pel en snipper de sjalot.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en laat deze circa 3 minuten zachtjes fruiten.
  4. Voeg de rijst toe en fruit de rijst al roerende in circa 3 minuten.
  5. Blus de rijst af met witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  6. Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Voeg na 10 minuten de saffraan toe. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
  7. Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.
  8. Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
  9. Stoom de asperges in de stoomoven op 100 °C gedurende 4 minuten.
  10. 10. Serveer de risotto met de groene asperges Bestrooi tot slot het gerecht met wat rucola