Risotto met groene asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met rijst
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr groene asperges
  • 60 grzachte geitenkaas of geraspte belegen Goudse kaas
  • 100 gr Mascarpone of crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 10 gr boter
  • 3 lente-uitjes
  • 400 gr risottorijst
  • 1 liter groentebouillon of 8 dl bouillon en 2 dl witte wijn Soave
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 2-3 cm lengte.

  2. Kook de asperges met wat zout in een stoompan beetgaar.
  3. Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.
  4. Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree.

  5. Smelt de boter.
  6. Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide in de hete boter glazig.

  7. Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed, zodat alles even door de boter wordt gehaald.

  8. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, steeds zoveel tegelijk dat de rijst net onder staat.

  9. Kook de rijst onder voortdurend roeren onafgedekt in ± 20 minuten gaar.
  10. Roer er de aspergepuree en op het laatst - heel voorzichtig - ook de aspergepunten door.

  11. Garneer het gerecht met de pijnboompitten.