Risotto met groene asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ met groenten/ met rijst
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr groene asperges
  • 60 grzachte geitenkaas ( of geraspte belegen Goudse kaas)
  • 100 gr Mascarpone ( of crème fraîche)
  • zout
  • peper
  • 10 gr boter
  • 3 lenteui
  • 400 gr rijst
  • 1 liter groentebouillon (of 8 dl bouillon en 2 dl witte wijn Soave)
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 2-3 cm lengte.
  • Kook de asperges met wat zout in een stoompan beetgaar.
  • Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.
  • Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of crème fraîche door de aspergepuree.
  • Smelt de boter.
  • Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken, hak het witte gedeelte fijn en bak beide in de hete boter glazig.
  • Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed, zodat alles even door de boter wordt gehaald.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, steeds zoveel tegelijk dat de rijst net onder staat.
  • Kook de rijst onder voortdurend roeren onafgedekt in ± 20 minuten gaar.
  • Roer er de aspergepuree en op het laatst - heel voorzichtig - ook de aspergepunten door.
  • Garneer het gerecht met de pijnboompitten.