Riviervissen in ‘t groen

      Reacties uitgeschakeld voor Riviervissen in ‘t groen

Riviervissen in 't groen

maaltijdsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 forellen
  • 2 kleine rivierpalingen
  • 2 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 gekookte rivierkreeftjes
  • 50 gr spinazie
  • 10 gr zuring
  • 10 gr kervel
  • 50 gr peterselie
  • 1 koffielepel aardappelmeel
  • boter
  • 1 bosje waterkers
  • 4 schijfjes citroe
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. uw vishandelaar, de forellen te fileren en de paling schoon te maken en neem het forelafval mee naar huis.
  2. Snijd de forelfilets schuin in ruiten.
  3. Was de paling zorgvuldig en snijd ze in stukjes van ± 5 cm lang.
  4. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  5. Breng 1 liter water met de wijn, de sjalotsnippers, peper en zout aan de kook, voeg er het visafval aan toe en laat ± 15 minuten koken.

  6. Giet de bouillon vervolgens door een zeef.
  7. Maak de spinazie, de zuring, de kervel en de peterselie schoon, was ze en snijd alles klein.

  8. Voeg er de gezeefde visbouillon aan toe en mix alles fijn.
  9. Giet de groene soep door een zeef en breng haar opnieuw aan de kook.
  10. Los het aardappelmeel in wat water op en bind de soep hiermee.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Kruid de forelruitjes en de palingstukjes met peper en zout.
  13. Smelt in een anti-aanbakpan een klontje boter en bak de stukjes riviervis hierin ± 5 minuten.

  14. Verwarm intussen de rivierkreeftjes in een bodempje bouillon.
  15. Was de waterkers en laat die uitlekken.
  16. Verdeel de groene soep over 4 soepborden en schik de gebakken vis in het midden.

  17. Versier met enkele waterkersblaadjes en een citroenschijfje.
  18. Leg er tenslotte een rivierkreeftje bovenop.