Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

      Reacties uitgeschakeld voor Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 12 stuks
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 12 kippenboutjes zonder vel
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander
  • Voor de marinade:
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder toko
  • 1 theelepel gemberpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
  2. Vermeng de kippenboutjes met de marinade en zet ze afgedekt 1 nacht in de koelkast.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan lichtbruin.
  4. Verwarm de grill of barbecue voor.
  5. Bestrooi de kippenboutjes met het sesamzaad, grilleer ze in ± 15 minuten gaar en goudbruin, keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
  6. Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie en garneer de kip met verse koriander.