Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

      Reacties uitgeschakeld voor Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kip
Porties: 12 stuks
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 kip
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 eetlepels koriander
  • Voor de marinade:
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • citroensap
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder (toko)
  • 1 theelepel gember

Hoe maak ik het klaar:

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Vermeng de kippenboutjes met de marinade en zet ze afgedekt 1 nacht in de koelkast.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan lichtbruin.
  • Verwarm de grill of barbecue voor.
  • Bestrooi de kippenboutjes met het sesamzaad, grilleer ze in ± 15 minuten gaar en goudbruin, keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
  • Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie en garneer de kip met verse koriander.