Rode curry met bloemkool en gamba’s

      Geen reacties op Rode curry met bloemkool en gamba’s

 

Rode curry met bloemkool en gamba's

Superfood Bloemkool is net zo goed een superfood als de inmiddels wat bekendere voorbeelden: bosbessen, guave en quinoa. Het bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het werkt onder andere ontstekingswerend en is goed voor je spijsvertering en bloeddruk. Kokos is al langer bekend als superfood: het beschermt je tegen ziekte en verhoogt de vetverbranding! Samen dus een goede én heerlijke combinatie
Recept categorie Curry's, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • Rijstolie
  • 12 flinke gamba's kort gebakken
  • 200 gram bloemkoolroosjes geblancheerd
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • Vers basilicumblad bai horapa - toko
  • Vers korianderblad

Hoe maak ik het klaar?

  1. . Verhit wat olie in een wok en bak hierin de curry 'los'. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.
  2. Voeg de vissaus, suiker en de sojasaus toe.
  3. Doe de gamba's en de bloemkool in de curry en verwarm nog even.
  4. Leg voor het serveren wat basilicum en korianderblad op de curry.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst.