
Rode curry met bloemkool en gamba's
Superfood Bloemkool is net zo goed een superfood als de inmiddels wat bekendere voorbeelden: bosbessen, guave en quinoa. Het bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het werkt onder andere ontstekingswerend en is goed voor je spijsvertering en bloeddruk. Kokos is al langer bekend als superfood: het beschermt je tegen ziekte en verhoogt de vetverbranding! Samen dus een goede én heerlijke combinatie
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode currypasta
- Rijstolie
- 12 flinke gamba's kort gebakken
- 200 gram bloemkoolroosjes geblancheerd
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- Vers basilicumblad bai horapa - toko
- Vers korianderblad
Hoe maak ik het klaar?
-
. Verhit wat olie in een wok en bak hierin de curry 'los'. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.
-
Voeg de vissaus, suiker en de sojasaus toe.
-
Doe de gamba's en de bloemkool in de curry en verwarm nog even.
-
Leg voor het serveren wat basilicum en korianderblad op de curry.
Tips / Opmerkingen
Lekker met pandanrijst.