Rode koolstamppot met kruidige jus

      Reacties uitgeschakeld voor Rode koolstamppot met kruidige jus
Print

Rode koolstamppot met kruidige jus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout & peper
  • 50 gr boter
  • 1 geschaafde rode kool
  • 4 verse braadworstjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl appelmoes
  • mespunt gemalen kruidnagel

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Bak de kool in 25 gr boter al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
  • Prik de worstjes in.
  • Verhit 25 gr boter en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1 dl water, de azijn, de suiker, de laurier en de kruidnagel toe en stoof de
  • worstjes in 20 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de appelmoes fijn.
  • Schep de rode kool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en
  • kruidnagelpoeder.
  • Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken.
  • Neem het Laurierblad en de kruidnagel eruit.
  • Schep de worst door het stoofvocht en serveer dat als jus bij de stamppot.