Rode paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Rode paprikasaus

 

Rode paprikasaus

Lekker bij geroosterd vlees of gegrilde kip.
Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Saus
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 theelepel suiker
  • tabasco
  • zout
  • peper

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Rooster de paprika's onder de grill tot ze aan alle kanten enigszins gekoold zijn.
  • Verpak ze hierna in een vel aluminiumfolie en laat ze afkoelen.
  • Verwijder de schil, het zaad en de zaadlijsten van de paprika's en pureer ze in een blender tot een smeuïg geheel.
  • Voeg de olijfolie met kleine scheutjes toe.
  • Roer er dan de basilicum, suiker en tabasco door en breng op smaak met wat zout en peper.