Rode stoofpeertjes

      Reacties uitgeschakeld voor Rode stoofpeertjes

Rode stoofpeertjes

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst/ Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 kleine stoofpeertjes
  • 3 dl rode wijn
  • 2 theelepels citroensap
  • 50 gram suiker
  • 1 kaneel

Hoe maak ik het klaar:

  • Peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten. 
  • In pan wijn, citroensap, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen. 
  • Al roerend suiker laten oplossen. 
  • Peertjes erin leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.
  • Kaneelstokje verwijderen en peertjes in stoofvocht laten afkoelen. 

Bereiden

  • Peertjes zachtjes verwarmen, uit stoofvocht nemen, in schaal zetten en warm houden.
  • Stoofvocht op hoog vuur in ca. 3 - 5 min tot helft laten inkoken.
  • Vocht over peertjes scheppen. 
  • Serveren bij bijvoorbeeld rosbief.
  • Diepvriestip: de gaar gestoofde peertjes kunt u in het stoofvocht laten afkoelen en invriezen. Laat ze in de koelkast in ca. 12 uur ontdooien en volg verder het recept vanaf bereiden.