Rode stoofpeertjes

      Reacties uitgeschakeld voor Rode stoofpeertjes

Rode stoofpeertjes

Recept categorie Gerecht met fruit
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 kleine stoofpeertjes
  • 3 dl rode wijn
  • 2 theelepels citroensap
  • 50 gram suiker
  • 1 kaneelstokje

Hoe maak ik het klaar?

  1. Peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten. 

  2. In pan wijn, citroensap, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen. 

  3. Al roerend suiker laten oplossen. 

  4. Peertjes erin leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.

  5. Kaneelstokje verwijderen en peertjes in stoofvocht laten afkoelen. 

Bereiden

  1. Peertjes zachtjes verwarmen, uit stoofvocht nemen, in schaal zetten en warm houden.

  2. Stoofvocht op hoog vuur in ca. 3 - 5 min tot helft laten inkoken.

  3. Vocht over peertjes scheppen. 

  4. Serveren bij bijvoorbeeld rosbief.

  5. Diepvriestip: de gaar gestoofde peertjes kunt u in het stoofvocht laten afkoelen en invriezen. Laat ze in de koelkast in ca. 12 uur ontdooien en volg verder het recept vanaf bereiden.