Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook

      Reacties uitgeschakeld voor Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook
Print

Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 2 grote rode uien
  • 3 stevige appels
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 gr tonijn naturel, uit blik
  • 1 dl melk
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier.
  • Bak de uipartjes ± 3 minuten in het bakvet.
  • Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar.
  • Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken.
  • Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.