Rodekoolsalade met roquefort en cro–tons

      Reacties uitgeschakeld voor Rodekoolsalade met roquefort en cro–tons
Print

Rodekoolsalade met roquefort en cro–tons

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Salades
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1/2 rodekool
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 200 gr bacon
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 gr mosterd
  • 1 dl olie
  • zout peper
  • 15 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 kropje sla
  • 100 gr roquefort

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de rodekool met de rasp/snijplaat van een keukenmachine zeer fijn.
  • Breng de rode wijnazijn aan de kook en roer die door de rodekool.
  • Snijd de bacon in dobbelsteentjes en bak deze uit.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd het vet apart.
  • Maak een vinaigrette door de mosterd, de azijn, de olie en het spekvet door elkaar te kloppen.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Smeer de boterham in met de knoflookteen en met boter en snijd het brood in blokjes.
  • Leg die op een bakplaat en zet ze 5 minuten in een oven van 220°c.
  • Leg wat slablaadjes op een bord.
  • Meng de rodekool, de spekjes en de vinaigrette door elkaar.
  • Leg een hoopje van het mengsel midden op het bord en strooi de croutons erover.
  • Verkruimel de roquefort erover en serveer direct.