Rodekoolsalade met roquefort en cro–tons

      Reacties uitgeschakeld voor Rodekoolsalade met roquefort en cro–tons

Rodekoolsalade met roquefort en cro–tons

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Salades
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1/2 rodekool
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 200 gr bacon
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 gr mosterd
  • 1 dl olie
  • zout peper
  • 15 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 kropje sla
  • 100 gr roquefort

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de rodekool met de rasp/snijplaat van een keukenmachine zeer fijn.

  2. Breng de rode wijnazijn aan de kook en roer die door de rodekool.
  3. Snijd de bacon in dobbelsteentjes en bak deze uit.
  4. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd het vet apart.
  5. Maak een vinaigrette door de mosterd, de azijn, de olie en het spekvet door elkaar te kloppen.

  6. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Smeer de boterham in met de knoflookteen en met boter en snijd het brood in blokjes.

  8. Leg die op een bakplaat en zet ze 5 minuten in een oven van 220°c.
  9. Leg wat slablaadjes op een bord.
  10. Meng de rodekool, de spekjes en de vinaigrette door elkaar.
  11. Leg een hoopje van het mengsel midden op het bord en strooi de croutons erover.

  12. Verkruimel de roquefort erover en serveer direct.