Roergebakken kipkerrie met basilicum

      Geen reacties op Roergebakken kipkerrie met basilicum
Roergebakken kipkerrie met basilicum

Roergebakken kipkerrie met basilicum

Dit recept was op vrijdag 10 juli 2015 te zien in het tv-programma Wie Doet De Afwas.
Recept printen Pin
Recept categorie: met gevogelte/ met kip/ met rijst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Roergebakken kipkerrie met basilicum:

  • 2 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 paprika
  • 600 g kip
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • Zout (peper en kerriepoeder)
  • 1 el suiker
  • 1 el sambal oelek
  • 1 basilicum
  • 250 g rijst

Zoetzure komkommer:

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 100 g suiker
  • 100 ml azijn

Extra nodig: pan met dikke bodem

    Hoe maak ik het klaar:

    • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
    • Halveer de zoete paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
    • Snijd de kip in gelijke stukken.
    • Verhit een scheut zonnebloem olie in een pan met dikke bodem.
    • Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
    • Voeg de kip toe, bak circa 3 minuten mee en blus af met de bouillon en de kookroom.
    • Kook de kipkerrie circa 30 minuten op zacht vuur tot de kip gaar is.
    • Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker en sambal oelek.
    • Pluk en hak de basilicum meng door de kipkerrie.
    • 10. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de rijst in een kopje, druk goed aan en serveer op zijn kop op het bord.

    Zoetzure komkommers:

    • Breng de natuurazijn met de suiker aan de kook. Schil de komkommers en snijd in dunne plakjes.
    • Snijd de ui in dunne ringen.
    • Laat komkommer en de ui in het zoetzuur afkoelen.
    • Serveer de zoetzure komkommers bij de kipkerrie.
    • _

    Additionele bereidingstips van het Miele-kookteam:

    • De rijst kan ook gemakkelijk in de stoomoven bereid worden.
    • Kook de rijst in dat geval 20 minuten op 100 °C.
    • De stoomoven zorgt ervoor dat er geen water meer afgegoten hoeft te worden, de rijst niet kan aanbranden, de rijst niet kan droog koken én de voedingsstoffen behouden blijven.

    Tips / Opmerking

    Probeer ook eens anijs basilicum (te koop bij een toko) in plaats van gewone basilicum.