Roergebakken paksoi met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken paksoi met garnalen

Roergebakken paksoi met garnalen

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak mihoen (125 gram)
  • 1 blikje ansjovisfilets (48 gram)
  • 2 struiken paksoi
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 bakjes roze garnalen (à 125 gram)
  • 2 eetlepels ketjap manis

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 

  2. Ansjovis in kleine stukjes snijden. 

  3. Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. 

  4. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan. 

  5. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. 

  6. Knoflook pellen en snipperen. 

  7. In wok olie verhitten. 

  8. Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken. 

  9. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. 

  10. Ansjovis, garnalen en ketjap toevoegen en goed meeverwarmen.q

  11. Serveren met mihoen.

Wijnadvies: Rémy Pannier Vouvray