Roergebakken paksoi met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken paksoi met garnalen

Roergebakken paksoi met garnalen

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 pak mihoen ((125 gram))
  • 1 blikje ansjovis ((48 gram))
  • 2 struiken paksoi
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 bakjes garnalen ((à 125 gram))
  • 2 eetlepels ketjap manis

Hoe maak ik het klaar:

  • Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 
  • Ansjovis in kleine stukjes snijden. 
  • Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. 
  • Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan. 
  • Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. 
  • Knoflook pellen en snipperen. 
  • In wok olie verhitten. 
  • Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken. 
  • Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. 
  • Ansjovis, garnalen en ketjap toevoegen en goed meeverwarmen.q
  • Serveren met mihoen.

Wijnadvies: Rémy Pannier Vouvray