Roergebakken paksoi met gember en soja

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken paksoi met gember en soja
Helaas heeft dit gerecht nog geen foto
Print

Roergebakken paksoi met gember en soja

Categorie Salades
Keuken Oosterse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 struikjes Sjanghai paksoi
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
  • eetlepel Japanse sojasaus
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Hoe maak ik het klaar:

  • Struikjes Shanghai paksoi in ruim water wassen en goed uitslaan. 
  • Struikjes in lengte in vieren snijden. 
  • Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. 
  • Gember schillen en fijnraspen. 
  • In wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren.
  • Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 minuten laten slinken. 
  • Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 minuten zachtjes verwarmen. 
  • Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen. 
  • Serveren met basmatirijst en geroosterde vis of kip.