Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram zeeduivelfilet
  • 250 gram gesneden prei
  • 1 eetlepel Hoisin saus (te verkrijgen bij een Toko)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 100 gram gepelde (Noorse) garnalen
  • versgemalen peper
  • 3 lente-uitjes
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ eetlepel versgeraspte gemberwortel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm. 

  2. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes. 

  3. Snipper het gepelde knoflookteentje fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.

  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten.

  5. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan.

  6. Roerbak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en gember ca. 1 minuut. 

  7. Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.

  8. Roer de hoisin saus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor. 

  9. Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. 

  10. Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. 

  11. Breng het gerecht op smaak met peper.

  12. Lekker met rijst of aardappelpuree.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.