Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties: 2 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 250 gram zeeduivelfilet
  • 250 gram gesneden prei
  • 1 eetlepel Hoisin saus (te verkrijgen bij een Toko)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 100 gram gepelde (Noorse) garnalen
  • versgemalen peper
  • 3 lente-uitjes
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ eetlepel versgeraspte gemberwortel

Bereidingswijze

  • Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm. 
  • Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes. 
  • Snipper het gepelde knoflookteentje fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten.
  • Schep de vis met een schuimspaan uit de pan.
  • Roerbak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en gember ca. 1 minuut. 
  • Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.
  • Roer de hoisin saus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor. 
  • Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Breng het gerecht op smaak met peper.
  • Lekker met rijst of aardappelpuree.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.