Roergebakken zeeduivel met prei en paprika
Wat gaat er in?
- 250 gram zeeduivelfilet
- 250 gram gesneden prei
- 1 eetlepel Hoisin saus (te verkrijgen bij een Toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel droge sherry
- 100 gram gepelde (Noorse) garnalen
- versgemalen peper
- 3 lente-uitjes
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- ½ eetlepel versgeraspte gemberwortel
Hoe maak ik het klaar?
-
Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm.
-
Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes.
-
Snipper het gepelde knoflookteentje fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
-
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten.
-
Schep de vis met een schuimspaan uit de pan.
-
Roerbak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en gember ca. 1 minuut.
-
Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.
-
Roer de hoisin saus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor.
-
Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
Breng het gerecht op smaak met peper.
-
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Tips / Opmerkingen
Variatietip: In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.