Romig visstoofpotje

      Reacties uitgeschakeld voor Romig visstoofpotje

Romig visstoofpotje

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 200 gram scholfilet
  • 200 gram koolvis ((vers of diepvries))
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram prei (in ringetjes)
  • 200 gram peultjes
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml koksroom
  • 2 eetlepels kruidenmix ((gemengde kruiden, vers of diepvries))
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 bakje mosselen ((mosselvlees, 150 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes. 
  • In hapjespan boter smelten en prei 5 minuten zachtjes bakken. 
  • Peultjes 1 minuut meebakken.
  • Wijn en koksroom toevoegen en aan de kook brengen. 
  • Kruiden, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen. 
  • Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen. 
  • Op laag vuur 8 minuten stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 minuten verwarmen. Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.

Tips / Opmerking

Tip: Voor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt. Vervang de prei eens door venkel en roer er een scheutje anijsdrank door.
Wijnadvies: Jean Demont Bourgogne Blanc