Romig visstoofpotje

      Reacties uitgeschakeld voor Romig visstoofpotje

Romig visstoofpotje

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram scholfilet
  • 200 gram koolvis- of kabeljauwfilet (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram prei in ringetjes
  • 200 gram peultjes
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml koksroom
  • 2 eetlepels kruidenmix (gemengde kruiden, vers of diepvries)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 bakje gekookte mosselen (mosselvlees, 150 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes. 

  2. In hapjespan boter smelten en prei 5 minuten zachtjes bakken. 

  3. Peultjes 1 minuut meebakken.

  4. Wijn en koksroom toevoegen en aan de kook brengen. 

  5. Kruiden, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen. 

  6. Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen. 

  7. Op laag vuur 8 minuten stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 minuten verwarmen. Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.

Tips / Opmerkingen

Tip: Voor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt. Vervang de prei eens door venkel en roer er een scheutje anijsdrank door.

Wijnadvies: Jean Demont Bourgogne Blanc