Romige mosselsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Romige mosselsoep

Romige mosselsoep

Recept printen
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 kg mosselen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 4 dl cider (Grand Cadille)
  • 500 gr prei
  • 20 gr boter
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 2 dl Room Culinair
  • 1 1/2 eetlepel mosterd
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen.
  • Doe de mosselen met de ui, de tijm, het laurierblad en de cider in een (mossel)pan en schep het goed om.
  • Breng het aan de kook en kook de mosselen met het deksel op de pan ± 5 minuten tot ze allemaal open zijn.
  • Neem ze uit de pan en zeef het kookvocht.
  • Houd 12 hele mosselen apart en neem de rest uit de schelp.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Verhit de boter en bak de prei al omscheppend 5 minuten.
  • Strooi de bloem erover en fruit alles op laag vuur 1 minuut.
  • Schenk er beetje bij beetje het kookvocht bij en breng het al roerend aan de kook.
  • Voeg de Room Culinair en de mosterd toe en breng het weer aan de kook.
  • Laat alles op laag vuur koken tot een lichtgebonden soep.
  • Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
  • Verwarm de mosselen even mee en verdeel de soep over 4 borden.
  • Garneer met de mosselen in de schelp en de peterselie.
  • Serveer met driehoekjes geroosterd brood.