Romige soep met gerookte schelvis

      Reacties uitgeschakeld voor Romige soep met gerookte schelvis

Romige soep met gerookte schelvis

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: Ierland
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr gerookte schelvisfilets (in reepjes)
  • 1 liter melk
  • 15 saffraandraadjes
  • 30 gr boter
  • 5 lenteui (in dunne ringen)
  • 250 gr geschilde aardappel ( in blokjes)
  • zout
  • 5-6 eetlepels losgeroerde crême fraiche
  • 1-2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de vis met de melk en de saffraan langzaam aan de kook en laat ze ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de melk en houd de schelvis apart.
  • Smelt de boter en bak de lente-uitjes hierin op zacht vuur ± 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde melk, de schelvis en de aardappelen toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 10-12 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak.
  • (Verwarm de soep opnieuw) en schenk haar in voorverwarmde kommen of borden.
  • Schenk de crème fraîche op de soep en strooi er de bieslook over.