Romige spinaziesoep met zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Romige spinaziesoep met zalm

 

Romige spinaziesoep met zalm

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • een uitje
  • 400 gr spinazie
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 dl slagroom
  • 2 theelepels dille
  • 200 gr zalm snippers

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak een uitje in wat olijfolie.
  2. Voeg 400 gr spinazie toe en pureer, als de spinazie is geslonken, alles met een staafmixer.
  3. Voeg 5 dl kippenbouillon toe en laat 10 minuten koken.
  4. Voeg dan 2 dl slagroom en 2 theelepels dille toe en laat dit goed warm worden.
  5. Roer vlak voor het opdienen 200 gr zalm snippers door de soep.