Romige tortellini soep

      Reacties uitgeschakeld voor Romige tortellini soep

 

Romige tortellini soep

Dit recept is gebaseerd op een 5-6 liter slowcooker.

Recept categorie Slowcooker, Soepen
Porties 8
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 500 gram italiaanse runderworstjes in stukjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 3 winterwortels geschild en gesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1 liter runderbouillon
  • 30 gram maizena
  • 30 ml water
  • 500 ml kookroom
  • 500 ml halfvolle melk
  • 350 gram gedroogde tortellini met kaas
  • 300 gram verse bladspinazie
  • zout naar smaak

Ook nodig

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en braad de stukjes worst aan.
  2. Doe de worstje met de wortel, ui, bleekselderij, kruiden en de bouillon in de slowcooker en gaar 7 uur op laag.
  3. Schep zoveel mogelijk het vet wat boven is komen drijven af.
  4. Voeg de melk en room toe.
  5. Meng de maizena met het water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe.
  6. Gaar 45 minuten op hoog, totdat de tortellini gaar is.
  7. Voeg de spinazie in delen toe, totdat de blaadjes zijn geslonken, ongeveer 5-10 minuten. Mocht de soep te dik zijn dan kun je verdunnen met wat extra melk.
  8. Indien nodig kun je nog wat zout toevoegen naar smaak.