Roomboter koekjes voor Kerstmis

      Reacties uitgeschakeld voor Roomboter koekjes voor Kerstmis

Roomboter koekjes voor Kerstmis

Recept printen
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst/ Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ei
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 250 gram bloem
  • Extra nodig: uitsteekvormpjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop het ei los.
  • Meng de roomboter met de bastersuiker, ei, bakpoeder, zout, koekkruiden en bloem tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 nacht in de koelkast liggen.
  • Verwarm de oven voor op 170 C. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. ½ cm dik. 
  • Steek kerstklokjes en kerststerren met behulp van de uitsteekvormpjes (niet te klein) uit het deeg. 
  • Maak ook een ruim gaatje in het deeg zodat ze in de boom kunnen worden opgehangen.
  • Bak de koekjes op de bakplaat midden ind eoven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de koekjes afkoelen.

Tips / Opmerking

Tip: smelt witte en pure chocolade en versier de koekjes met de chococlade. Bestrooi ze met zilverpilletjes en laat ze op een rooster drogen. Gebruik groene of rode linten om de koekjes op te hangen.