Roomrijst met kersen

      Reacties uitgeschakeld voor Roomrijst met kersen

 

Roomrijst met kersen

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 liter melk
  • 200 gram rijst
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje (opengesneden )
  • 100 ml cream sherry
  • 1 potje kersen zonder pit ((370 gram))
  • 1 zakje amandelen ((55 gram))
  • 125 gram slagroom

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. 
  • Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaarkoken. 
  • Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. 
  • Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. 
  • Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. 
  • Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. 
  • Op bord laten afkoelen.
  • In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. 
  • Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. 
  • Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. 
  • Kersen erop scheppen.

Tips / Opmerking

Tip: De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).
Wijnadvies: Conqueror Cream Sherry