Roomrijst met kersen

      Reacties uitgeschakeld voor Roomrijst met kersen

 

Roomrijst met kersen

Recept categorie Gerecht met rijst, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 liter melk
  • 200 gram dessertrijst
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 100 ml cream sherry
  • 1 potje kersen zonder pit (370 gram)
  • 1 zakje garneeramandelen (55 gram)
  • 125 gram slagroom

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. 

  2. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaarkoken. 

  3. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. 

  4. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. 

  5. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. 

  6. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. 

  7. Op bord laten afkoelen.

  8. In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. 

  9. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. 

  10. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. 

  11. Kersen erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Tip: De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).

Wijnadvies: Conqueror Cream Sherry