Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten

      Reacties uitgeschakeld voor Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten

Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 forelfilets
  • 2 preiwitten
  • 2 aardappelen
  • boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 1 eierdooier
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 8 kleine ronde toastjes
  • 4 koffielepels foreleitjes of zalmeitjes
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de forelfilets in gelijkmatige ruitjes en bewaar de reststukjes voor de bouillon.
  2. Maak de preiwitten schoon en snijd ze heel fijn.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze eveneens heel klein.
  4. Stoof de prei- en aardappelstukjes in een klontje boter, maar laat ze niet kleuren.
  5. Voeg er de forelresten en de kippenbouillon aan toe en laat de soep ± 30 minuten koken.

  6. Mix de soep vervolgens fijn en giet haar door een zeef.
  7. Breng de soep, samen met de room, opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

  8. Schil de asperges, snijd de koppen op 5 cm af en verdeel de steeltjes in kleine stukjes.
  9. Voeg ze bij de roomsoep en laat ze ± 10 minuten pocheren.
  10. Kleur de soep tenslotte met het saffraanpoeder.
  11. Vul een kopje met soep, klop er de eierdooier in los en roer dit door de rest van de soep.

  12. Houd de soep warm, maar laat niet meer koken.
  13. Beleg de toastjes met de foreleitjes.
  14. Schep de soep in 4 warme borden en zorg dat in elk bord een witte en een groene aspergepunt ligt.

  15. Versier de soep verder met de belegde toastjes.