Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten

      Reacties uitgeschakeld voor Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten

Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 forelfilets
  • 2 preiwitten
  • 2 aardappelen
  • boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 1 eierdooier
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 8 kleine ronde toastjes
  • 4 koffielepels foreleitjes of zalmeitjes
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd de forelfilets in gelijkmatige ruitjes en bewaar de reststukjes voor de bouillon.
  • Maak de preiwitten schoon en snijd ze heel fijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze eveneens heel klein.
  • Stoof de prei- en aardappelstukjes in een klontje boter, maar laat ze niet kleuren.
  • Voeg er de forelresten en de kippenbouillon aan toe en laat de soep ± 30 minuten koken.
  • Mix de soep vervolgens fijn en giet haar door een zeef.
  • Breng de soep, samen met de room, opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de asperges, snijd de koppen op 5 cm af en verdeel de steeltjes in kleine stukjes.
  • Voeg ze bij de roomsoep en laat ze ± 10 minuten pocheren.
  • Kleur de soep tenslotte met het saffraanpoeder.
  • Vul een kopje met soep, klop er de eierdooier in los en roer dit door de rest van de soep.
  • Houd de soep warm, maar laat niet meer koken.
  • Beleg de toastjes met de foreleitjes.
  • Schep de soep in 4 warme borden en zorg dat in elk bord een witte en een groene aspergepunt ligt.
  • Versier de soep verder met de belegde toastjes.