Roquefort met pruimencompote

      Reacties uitgeschakeld voor Roquefort met pruimencompote

Roquefort met pruimencompote

Recept categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 blauwe of rode pruimen
  • 4 eetlepels rode port
  • 1 eetlepel suiker
  • Allesbinder
  • 100 gr roquefort

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de pruimen, snijd ze in vieren en verwijder de pitten.
  2. Breng de port met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
  3. Bind de saus heel licht met een beetje Allesbinder.
  4. Schep de pruimen erdoor en verwarm ze nog ± 2 minuten.
  5. Laat de compote afkoelen.
  6. Snijd de roquefort in 2 punten, zet die op 2 bordjes en schep de pruimencompote ernaast.

  7. Geef er melbatoast bij.