Roquefort met pruimencompote

      Reacties uitgeschakeld voor Roquefort met pruimencompote

Roquefort met pruimencompote

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Nagerecht
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 blauwe of rode pruimen
  • 4 eetlepels rode port
  • 1 eetlepel suiker
  • Allesbinder
  • 100 gr roquefort

Bereidingswijze

  • Was de pruimen, snijd ze in vieren en verwijder de pitten.
  • Breng de port met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
  • Bind de saus heel licht met een beetje Allesbinder.
  • Schep de pruimen erdoor en verwarm ze nog ± 2 minuten.
  • Laat de compote afkoelen.
  • Snijd de roquefort in 2 punten, zet die op 2 bordjes en schep de pruimencompote ernaast.
  • Geef er melbatoast bij.