Roquefortkip

      Reacties uitgeschakeld voor Roquefortkip
Print

Roquefortkip

Categorie Gerecht met kaas, Gerecht met Kip
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kippenbouten
  • 80 gr boter
  • prei
  • peterselie
  • laurier
  • tijm
  • wortel
  • 2 dl witte wijn
  • 35 gr bloem
  • 2 dl melk
  • 100 gr roquefort
  • 6 eetlepels room
  • een scheutje cognac
  • 100 gr champignons

Hoe maak ik het klaar:

  • Braad de kip in de helft van de boter goudbruin.
  • Voeg op een laag pitje de klein gesneden groente toe.
  • Voeg de kruiderijen, peper, tijm en laurier toe en bak alles even mee.
  • Blus het geheel met de witte wijn en laat het met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes smoren.
  • Smelt de rest van de boter en voeg de bloem toe, zodat een gladde saus ontstaat.
  • Voeg de melk toe en vul dit met het kookvocht van de kip aan tot een mooie gebonden saus ontstaat.
  • Meng de room, de roquefort en de cognac en voeg dit aan de saus toe.
  • Breng de saus zo nodig met zout op smaak.
  • Leg de kip in deze saus en laat nog even sudderen.
  • Fruit intussen de champignons in wat boter.
  • Leg de kippenbouten in wat saus op de borden en geef de resterende saus apart in een kommetje.
  • Strooi de champignons erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer met rijst of friet.