Roquefortkip

      Reacties uitgeschakeld voor Roquefortkip

Roquefortkip

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kippenbouten
  • 80 gr boter
  • prei
  • peterselie
  • laurier
  • tijm
  • wortel
  • 2 dl witte wijn
  • 35 gr bloem
  • 2 dl melk
  • 100 gr roquefort
  • 6 eetlepels room
  • een scheutje cognac
  • 100 gr champignons

Hoe maak ik het klaar?

  1. Braad de kip in de helft van de boter goudbruin.
  2. Voeg op een laag pitje de klein gesneden groente toe.
  3. Voeg de kruiderijen, peper, tijm en laurier toe en bak alles even mee.
  4. Blus het geheel met de witte wijn en laat het met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes smoren.
  5. Smelt de rest van de boter en voeg de bloem toe, zodat een gladde saus ontstaat.
  6. Voeg de melk toe en vul dit met het kookvocht van de kip aan tot een mooie gebonden saus ontstaat.
  7. Meng de room, de roquefort en de cognac en voeg dit aan de saus toe.
  8. Breng de saus zo nodig met zout op smaak.
  9. Leg de kip in deze saus en laat nog even sudderen.
  10. Fruit intussen de champignons in wat boter.
  11. Leg de kippenbouten in wat saus op de borden en geef de resterende saus apart in een kommetje.
  12. Strooi de champignons erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer met rijst of friet.