Roségelei met frambozen en muntroom

      Geen reacties op Roségelei met frambozen en muntroom

Roségelei met frambozen en muntroom

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 750 ml rosé
  • 1 vanillestokje ((opengesneden))
  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 175 gram suiker
  • 250 gram frambozen
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel munt ((heel fijngesneden) )

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan 200 ml rosé met vanillestokje aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. 
  • Gelatine 5 minuten weken in ruim koud water. 
  • Vanillestokje uit rosé nemen en bewaren. In warme roséwijn 150 g suiker al roerende oplossen. 
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme rosé oplossen. 
  • In kom rest van rosé en gelatinemengsel door elkaar roeren. 
  • Frambozen erdoor scheppen. 
  • Roségelei in puddingvorm scheppen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Met mes merg uit vanillestokje schrapen. 
  • In kom slagroom met vanillemerg en rest van suiker lobbig kloppen. 
  • Munt erdoor scheppen. 
  • Pudding uit koelkast nemen en vorm kort in bak met warm water dompelen. 
  • Vorm op zijkant leggen en vinger aan een kant tegen gelei drukken, zodat gelei loskomt van wand. 
  • Platte schaal tegen puddingvorm houden, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden. 
  • Muntroom apart erbij geven.
  • Wijnadvies: Rémy Pannier Rosé d’Anjou