Roségelei met frambozen en muntroom

      Geen reacties op Roségelei met frambozen en muntroom

Roségelei met frambozen en muntroom

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 750 ml rosé
  • 1 vanillestokje (opengesneden)
  • 9 blaadjes witte gelatine
  • 175 gram suiker
  • 250 gram frambozen
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse munt (heel fijngesneden)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan 200 ml rosé met vanillestokje aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. 

  2. Gelatine 5 minuten weken in ruim koud water. 

  3. Vanillestokje uit rosé nemen en bewaren. In warme roséwijn 150 g suiker al roerende oplossen. 

  4. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme rosé oplossen. 

  5. In kom rest van rosé en gelatinemengsel door elkaar roeren. 

  6. Frambozen erdoor scheppen. 

  7. Roségelei in puddingvorm scheppen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

  8. Met mes merg uit vanillestokje schrapen. 

  9. In kom slagroom met vanillemerg en rest van suiker lobbig kloppen. 

  10. Munt erdoor scheppen. 

  11. Pudding uit koelkast nemen en vorm kort in bak met warm water dompelen. 

  12. Vorm op zijkant leggen en vinger aan een kant tegen gelei drukken, zodat gelei loskomt van wand. 

  13. Platte schaal tegen puddingvorm houden, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden. 

  14. Muntroom apart erbij geven.

  15. Wijnadvies: Rémy Pannier Rosé d’Anjou