Roti kukus

      Reacties uitgeschakeld voor Roti kukus

Roti kukus

Indonesische stoomcake

Recept categorie Cake
Keuken: Indische keuken
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 350 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 270 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml water met koolzuur
  • snufje zout

Benodigdheden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel.
  2. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout ongeveer 10 minuten tot het schuimig wordt.
  3. Kook alvast water in een waterkoker (scheelt tijd).
  4. Voeg beetje bij beetje het gezeefde meel toe.
  5. Tot slot het koolzuurhoudend water erdoor mixen (niet te lang).
  6. Giet het kokende water in de onderste pan van de rijststomer (halfvol) en zet de rijststomer aan.
  7. Leg in het stoommandje een schone theedoek waarvan de punten over het bakje hangen (of bekleed met bakpapier).
  8. Spatel het beslag hierin, sla een 2e schone theedoek over het deksel (aan de onderkant) en doe het deksel op de pan.
  9. Als het water kookt, de cake 45-50 minuten laten stomen, deksel niet van de pan halen.
  10. Af en toe controleren of er nog voldoende water in de onderste pan zit.
  11. Eventueel bijvullen met kokend water.
  12. Controleer met een saté prikker op gaarheid.
  13. Als er geen cake aan de prikker blijft zitten is de cake klaar.
  14. Even iets af laten koelen voordat je de cake gaat snijden.

Tips / Opmerkingen

Smaakt heerlijk met een dun laagje roomboter!