Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker

 

Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken: Surinamse keuken
Porties 4
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 4 roti platen
  • 750 gram magere runderlappen (in blokjes gesneden)
  • 350 gram kousenband in stukjes gesneden (haricotsverts kan ook)
  • 500 gram aardappelen , (iets kruimig),(geschild, gewassen en in blokjes gesneden)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 stengel bleekselderij klein gesneden
  • 4 tenen knoflook geplet en geperst
  • 1 madame Jeanette heel laten! In een kruidenbol
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 60 gram tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten klein gesneden
  • 30 gram kerrie masala
  • 1 dessertlepel djinten =gemalen komijnzaad
  • 3 kleine maggiblokjes de ouderwets in de geel-rode verpakking
  • 4 laurierblaadjes in kruidenbol
  • 4 eieren
  • 25 gram bloem
  • peper en zout uit de molen
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • olie

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Strooi peper en zout over de vleesblokjes en bestrooi met bloem.
  2. Doe de madame Jeanette en de laurierblaadjes in een kruidenbol.
  3. Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de roti koeken, de laurierblaadjes, de madame Jeanette, de eieren, de sambal en de PAM spray.
  4. Doe alles in de Slowcooker samen met de kruidenbol.
  5. Zet de slowcooker 9 uur op low. Na 3 a 4 uur de kruidenbol eruit halen en alles even goed roeren, deksel er weer op en verder laten garen.
  6. Kook de eieren 5 minuten en laat ze afkoelen.
  7. Bak de eieren in wat olie met de sambal oelek op hoog vuur rondom bruin.

  8. Doe de eieren bij het vlees als het vlees klaar is.
  9. Eet smakelijk!