Rozemarijnbrood

      Reacties uitgeschakeld voor Rozemarijnbrood

Rozemarijnbrood

Recept categorie Brood
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr bloem
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn
  • 25 gr pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vet een bakplaat in.
  2. Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar, roer er 1 eetlepel olie, de rozemarijn en ± 1 1/2 dl warm water door en kneed alles met een mixer met deeghaken in ± 5 minuten tot een soepel deeg.
  3. Vorm van het deeg een rol van ± 3 cm dik, rol die op de bakplaat tot een spiraal op en laat het deeg op een warme plaats ± 1 uur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 225°C.
  5. Bestrijk het gerezen deeg heel dun met de rest van de olie en druk er de pijnboompitten op.
  6. Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
  7. Serveer het warm of koud.