Rozemarijnbrood

      Reacties uitgeschakeld voor Rozemarijnbrood
Print

Rozemarijnbrood

Categorie Brood
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn
  • 25 gr pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar:

  • Vet een bakplaat in.
  • Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar, roer er 1 eetlepel olie, de rozemarijn en ± 1 1/2 dl warm water door en kneed alles met een mixer met deeghaken in ± 5 minuten tot een soepel deeg.
  • Vorm van het deeg een rol van ± 3 cm dik, rol die op de bakplaat tot een spiraal op en laat het deeg op een warme plaats ± 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bestrijk het gerezen deeg heel dun met de rest van de olie en druk er de pijnboompitten op.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
  • Serveer het warm of koud.