Rozijnen cake met sucade voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnen cake met sucade voor de Kerst

 

Rozijnen cake met sucade voor de Kerst

1 cake = 4 personen

Recept categorie Cake
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 1 cakes
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel piment
  • 3 eetlepels rum
  • 50 gram sukade
  • 25 gram biggareaux
  • 50 gram oranjesnippers
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 50 gram krenten
  • 4 eetlepels rode bessengelei
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 stuks rode biggareaux

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer van boter, basterdsuiker, eieren, bloem, bakpoeder. zout, koekkruiden, kaneel en piment een fijn cakedeeg.

  2. Roer er de rum door.

  3. Wrijf de snippers sucade, bigarreaux en oranjesnippers met een vork los en bestrooi ze met wat bloem zodat ze niet meer aan elkaar kunnen plakken.

  4. Voeg dit met de rozijnen en krenten aan het deeg toe en schep het geheel goed door elkaar.

  5. Beboter de cakevorm en bestrooi hem met bloem. 

  6. Doe het deeg erin en zet hem op het rooster in het midden of iets lager in de voorverwarmde oven (150 tot 175 graden of gasovenstand 2 à 3).

  7. Bak de cake in ongeveer 1 3/4 uur gaar en lichtbruin. 

  8. Neem het gebak uit de oven, keer het op een taartrooster en bestrijk het terwijl het warm is aan de bovenkant en de zijkanten met bessengelei.

  9. Laat hiertoe zonodig de gelei slap worden in een kommetje dat even in heet water wordt gehouden.

  10. Laat de cake geheel afkoelen. 

  11. Meng voor het glazuur in een kom de poedersuiker met opgeklopt eiwit en citroensap en roer het tot een glanzend papje.

  12. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de cake met dit glazuur en garneer met stukjes bigarreaux en desgewenst een paar blaadjes chocoladehulst.

  13. Laat het glazuur opstijven.

  14. Een kersttaart wordt op dezelfde wijze bereid; echter in een ronde bakvorm, inhoud 2l. De baktijd is dan iets korter.