Rozijnen kwark taart met abrikozen voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnen kwark taart met abrikozen voor de Kerst

 

Rozijnen kwark taart met abrikozen voor de Kerst

1 taart = 10 personen

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 1 taarten
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje + 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 200 gram magere kwark
  • 6 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt zout

En verder:

  • 1 dl rum
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram boter gesmolten
  • 100 gram suiker
  • eetlepel gemalen kaneel
  • 100 gram ongemengde ongezouten noten gehakt
  • 75 gram gedroogde abrikozen fijngesneden
  • 2 dl melk
  • extra nodig: kerstboombakvorm van 1 ½ liter inhoud , ingevet en bestoven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen.

  2. Kwark, melk, suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. 

  3. Zoveel olie toevoegen dat deeg niet meer plakt. 

  4. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik. 

  5. Rum verwarmen en rozijnen hierin 15 minuten weken. 

  6. Deeg bestrijken met 50 gr boter.

  7. Rozijnen laten uitlekken, rum opvangen.

  8. Rozijnen, noten en abrikozen over deeg verdelen.

  9. Oven voorverwarmen op 175°C.

  10. Deeg vanaf lange kant oprollen.

  11. Rol in plakken van 2-2 ½ cm snijden.

  12. Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal gevuld is.

  13. Taart in midden van oven 45 minuten bakken.

  14. Halverwege baktijd melk, opgevangen rum en 50 gr boter mengen en taart ermee bestrijken.

  15. Na bakken taart bestrijken met rest van melkmengsel en even laten afkoelen.

  16. Taart uit vorm verder laten afkoelen.

  17. Variatie ideeën: Op dezelfde manier kunt u ook een andere kerstbakvorm, bijvoorbeeld een ster of kerstklok, met bolletjes deeg vullen.

  18. De vulling kunt u naar eigen idee variëren, door bijvoorbeeld stukjes chocolade, andere noten of geraspte kokos toe te voegen.