Rozijnen pudding met krenten en abrikozen voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnen pudding met krenten en abrikozen voor de Kerst

Rozijnen pudding met krenten en abrikozen voor de Kerst

Recept categorie Dessert, Gerecht met fruit
Keuken: Engelse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 12 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 120 gram bloem
  • 60 gram brood
  • 2 theelepels koekkruimels
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 120 gram niervet
  • 120 gram bruine suiker
  • 120 gram appel geraspt
  • 60 gram citroenschil gekonfijt
  • 60 gram sinaasappelschil gekonfijt
  • 2 eieren
  • 125 gram rozijnen
  • 125 gram krenten
  • 30 gram gedroogde pruimen
  • 30 gram gedroogde abrikozen
  • 120 gram gemalen amandelen
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel stroop
  • liter bier (donker)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle ingredienten door elkaar, laat alles een nacht staan, roer het nog eens goed door elkaar en doe er uw gelukwens bij.

  2. Doe de pudding in de ingevette kom of kommen, leg er folie over.

  3. Besmeer de folie aan beide zijden met vet om de pudding droog te houden. 

  4. Stoom of kook de pudding in de voorgeschreven tijd; 1 pudding iets langer dan 2.

  5. Haal de natte folie eraf als de pudding klaar is, doe er dan nieuwe folie over en stoom de pudding op kerstmorgen nog eens 2 a 3 uur. 

  6. Serveren: Met cognacboter, gemaakt van 120 gr boter en 180 gr suiker (tot room kloppen) en 2 eetlepels cognac.

  7. Tip: Variatie: Gebruik minder kruiden enz.

    Bewaren: Op een koele plaats.