Rozijnen pudding uit Engeland voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnen pudding uit Engeland voor de Kerst

 

Rozijnen pudding uit Engeland voor de Kerst

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst/ Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 75 gram wit brood
  • 25 gram bloem
  • 50 gram plantenvet
  • 2 appels ((goudreinetten))
  • 70 gram basterdsuiker
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 50 gram donkere rozijnen
  • 50 gram krenten
  • 50 gram gember
  • 30 gram sukade
  • 50 gram amandelen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappelschil
  • ½ theelepel gember
  • 1 theelepel piment
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 3 eetlepels bier
  • 3 eetlepels cognac
  • 6 eetlepels rum
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 20 gram boter
  • 15 gram paneermeel
  • 75 gram poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Zeef het brood en de bloem boven een kom. 
  • Leg het harde vet erop en snijd het met twee messen klein tot het kruimelig is geworden. 
  • Voeg appelsnippers, basterdsuiker, rozijnen, krenten, gember, sucade, amandelen, citroenschil, sinaasappelschil, gemberpoeder, piment en zout toe en schep het geheel goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens ei, bier, cognac, 3 eetlepels rum en gemberstroop toe. 
  • Roer zeer goed door en doe het deeg in een grote, goed sluitende koelkastdoos.
  • Zet de doos tot 1 dag voor het gebruik in de koelkast om de smaak in te laten trekken.
  • Neem de doos uit de koelkast en laat het deeg op kamertemperatuur komen. 
  • Besmeer een warme puddingvorm of een tulbandvorm dik met boter en bestrooi hem met paneermeel. 
  • Breng in een grote pan een flinke bodem water aan de kook.
  • Doe het deeg in de vorm en druk het aan.
  • Sluit de vorm af met een beboterd deksel of met een beboterd vel aluminiumfolie. 
  • Plaats de vorm in het kokende water. 
  • Houd het water gedurende 3 uur zachtjes kokend en controleer regelmatig of met nieuw kokend water dient te worden bijgevuld.
  • Neem de vorm uit de pan.
  • Houd hem even in een bak met koud water en stort de pudding op een voorverwarmde ronde schaal.
  • Zeef er dik poedersuiker over en sprenkele hierover de resterende rum. 
  • Steek de rum aan en breng de pudding brandend binnen.