Rozijnen pudding voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnen pudding voor de Kerst

 

Rozijnen pudding voor de Kerst

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst/ Vegetarisch
Porties: 6 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 80 gram bloem
  • 0,1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt kaneel
  • 25 gram paneermeel
  • 50 gram niervet
  • 50 gram basterdsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram krenten
  • 25 gram sukade
  • 25 gram oranjesnippers
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram wortel
  • 50 gram appels ((goudreinetten))
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 ml sinaasappelsap
  • ¾ dl donkere bier
  • 3 eetlepels rum

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiding

  • Boven een grote kom de bloem zeven. 
  • Speculaas kruiden, nootmuskaat, kaneel, paneermeel, niervet in blokjes gesneden, basterdsuiker, rozijnen, krenten, sukade, oranjesnippers, amandelen, worteltjes geraspt en geraspte appel erdoor roeren. 
  • In een kom het ei met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het bier losklppen en met de andere ingredienten mengen.
  • De schaal afdekken en 12 uur op een koele plaats laten staan. 
  • De massa in een schuin toelopende, licht ingevette schaal met een inhoud van 1 l. scheppen.
  • De schaal met een ruim genomen stuk ingevet aluminiumfolie afdekken.
  • Folie over de rand vouwen en stevig vastbinden.
  • De schaal in een ruime pan plaatsen met zoveel kokend water dat het tot ruim driekwart van de schaal komt.
  • De pudding 3 uur laten stomen.
  • Zo nu en dan wat kokend water toevoegen om het water op peil te houden. 
  • Nog mooier is het, als u de beschikking heeft over een speciale bakvorm met afsluitbaar deksel. 
  • De pudding laten afkoelen. 
  • Daarna verpakken in bakpapier en een extra laag aluminiumfolie.
  • Drie maanden op een koele, donkere plaats bewaren..
  • Bereiden Voor u de pudding kunt opdienen, kunt u hem gedurende 45 min. verwarmen door stomen, op dezelfde manier als bij de voorbereiding. 
  • De pudding op een ronde schaal keren.
  • De rum erover schenken en aansteken. 
  • Vlammend serveren. 
  • Nog lekkerder wordt het als u de pudding bedekt met een laag dik vloeibaar opgeklopt slagroom.