Rozijnen pudding voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnen pudding voor de Kerst

 

Rozijnen pudding voor de Kerst

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Engelse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 6 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 80 gram bloem
  • 0,1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt kaneel
  • 25 gram paneermeel
  • 50 gram niervet
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram krenten
  • 25 gram sukade
  • 25 gram oranjesnippers
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram wortel
  • 50 gram appels (goudreinetten)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 ml sinaasappelsap
  • ¾ dl donkere bier
  • 3 eetlepels rum

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

Voorbereiding

  1. Boven een grote kom de bloem zeven. 

  2. Speculaas kruiden, nootmuskaat, kaneel, paneermeel, niervet in blokjes gesneden, basterdsuiker, rozijnen, krenten, sukade, oranjesnippers, amandelen, worteltjes geraspt en geraspte appel erdoor roeren. 

  3. In een kom het ei met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het bier losklppen en met de andere ingredienten mengen.

  4. De schaal afdekken en 12 uur op een koele plaats laten staan. 

  5. De massa in een schuin toelopende, licht ingevette schaal met een inhoud van 1 l. scheppen.

  6. De schaal met een ruim genomen stuk ingevet aluminiumfolie afdekken.

  7. Folie over de rand vouwen en stevig vastbinden.

  8. De schaal in een ruime pan plaatsen met zoveel kokend water dat het tot ruim driekwart van de schaal komt.

  9. De pudding 3 uur laten stomen.

  10. Zo nu en dan wat kokend water toevoegen om het water op peil te houden. 

  11. Nog mooier is het, als u de beschikking heeft over een speciale bakvorm met afsluitbaar deksel. 

  12. De pudding laten afkoelen. 

  13. Daarna verpakken in bakpapier en een extra laag aluminiumfolie.

  14. Drie maanden op een koele, donkere plaats bewaren..

  15. Bereiden Voor u de pudding kunt opdienen, kunt u hem gedurende 45 min. verwarmen door stomen, op dezelfde manier als bij de voorbereiding. 

  16. De pudding op een ronde schaal keren.

  17. De rum erover schenken en aansteken. 

  18. Vlammend serveren. 

  19. Nog lekkerder wordt het als u de pudding bedekt met een laag dik vloeibaar opgeklopt slagroom.