Rozijnenwentelteefjes met fruit en vanillesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnenwentelteefjes met fruit en vanillesaus

Rozijnenwentelteefjes met fruit en vanillesaus

Recept categorie Brood, Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 5 dl halfvolle melk
  • ¼ opengesneden vanillestokje
  • 2 eierdooiers
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 sneedjes krentenbrood
  • (vloeibare) margarine
  • vers seizoensfruit (bv: aardbeien, ananas, banaan, druiven, kers, perzik, peer)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat 3 dl melk 15 minuten op een laag vuur trekken met het opengesneden vanillestokje.

  2. Roer 1 eierdooier los met 4 eetlepels suiker, maïzena en 1 dl melk.

  3. Laat de vanillemelk hiermee binden en laat afkoelen.

  4. Klop de tweede eierdooier los met de rest van de suiker en de melk.

  5. Snij de sneetjes krentenbrood schuindoor en laat ze weken in de melk.

  6. Bak het brood in de hete margarine bruin.

  7. Maak een fruitsalade van het fruit.

  8. Serveer de wentelteefjes met de fruitsalade en de vanillesaus.