Rozijnenwentelteefjes met fruit en vanillesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Rozijnenwentelteefjes met fruit en vanillesaus

Rozijnenwentelteefjes met fruit en vanillesaus

Recept printen
Recept categorie: Brood/ met fruit
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 5 dl melk
  • ¼ opengesneden vanillestokje
  • 2 ei
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 sneedjes krentenbrood
  • vloeibare bakboter
  • vers seizoensfruit (bv: aardbeien, ananas, banaan, druiven, kers, perzik, peer)

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat 3 dl melk 15 minuten op een laag vuur trekken met het opengesneden vanillestokje.
  • Roer 1 eierdooier los met 4 eetlepels suiker, maïzena en 1 dl melk.
  • Laat de vanillemelk hiermee binden en laat afkoelen.
  • Klop de tweede eierdooier los met de rest van de suiker en de melk.
  • Snij de sneetjes krentenbrood schuindoor en laat ze weken in de melk.
  • Bak het brood in de hete margarine bruin.
  • Maak een fruitsalade van het fruit.
  • Serveer de wentelteefjes met de fruitsalade en de vanillesaus.