Rucolasalade met zalm uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Rucolasalade met zalm uit de oven

Rucolasalade met zalm uit de oven

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Salades
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 tomaat
  • 2 schaaltjes zalm ((a ca. 250 gram))
  • ½ kuipje kruidenboter ((a 100 g) )
  • 1 bakje tomaat ((250 gram))
  • 2 zakjes rucola slamelange ((a 75 g) )
  • 1 cup honing-mosterddressing ((100 gram))
  • 1 stokbrood

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200 ºC voorverwarmen. 
  • Tomaat wassen en in 4 dikke plakken snijden. 
  • Zalm in 4 gelijke stukken verdelen, met zout en peper bestrooien en in ovenschaal leggen. 
  • Tomaat en kruidenboter over zalm verdelen. 
  • Zalm in midden van oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. 
  • Cherrytomaatjes wassen en halveren. 
  • Sla, tomaten en dressing door elkaar scheppen. 
  • Zalm met sla en stokbrood serveren.

Wijnadvies: Viré Clessé