Rucolasalade met zalm uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Rucolasalade met zalm uit de oven

Rucolasalade met zalm uit de oven

Recept categorie Gerecht met vis, Salades
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 vleestomaat
  • 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. 250 gram)
  • ½ kuipje kruidenboter (a 100 g)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 2 zakjes rucola slamelange (a 75 g)
  • 1 cup verse honing-mosterddressing (100 gram)
  • 1 stokbrood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 ºC voorverwarmen. 

  2. Tomaat wassen en in 4 dikke plakken snijden. 

  3. Zalm in 4 gelijke stukken verdelen, met zout en peper bestrooien en in ovenschaal leggen. 

  4. Tomaat en kruidenboter over zalm verdelen. 

  5. Zalm in midden van oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. 

  6. Cherrytomaatjes wassen en halveren. 

  7. Sla, tomaten en dressing door elkaar scheppen. 

  8. Zalm met sla en stokbrood serveren.

Wijnadvies: Viré Clessé