Runder rollade met dadels en Kerstbier

      Reacties uitgeschakeld voor Runder rollade met dadels en Kerstbier

 

Runder rollade met dadels en Kerstbier

Recept categorie Dranken, Gerecht met vlees
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 750 gr runderrollade (bijv. France Limousinvlees)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloem of olijfolie
  • 1 dl runderbouillon
  • 30 cl Kerstbier van de Scheldebrouwerij (fles van 75 cl)
  • 2 eetlepels aardappelmeel of allesbinder
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en hierin de runderrollade aan alle kanten dicht schroeien.

  2. Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, tomatenpuree, bouillon, 2/3 van het bier, fijngesneden dadels en geraspte sinaasappelschil erbij doen en in ruim anderhalf uur zacht stoven.

  3. De runderrollade af en toe omdraaien.

  4. Na de stooftijd de runderrollade uit de braadpan halen en in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.

  5. Het stoofvocht in de blender pureren en samen met de rest van het bier terugdoen in de braadpan.

  6. Enkele minuten goed verwarmen, op smaak brengen met peper uit de molen en zout en eventueel binden met aardappelmeel of allesbinder.

  7. De rollade in plakken snijden, verdelen over voorverwarmde borden en de saus erbij doen.

  8. Garneren met fijngehakte bieslook.

  9. Serveer hierbij aardappelpuree, in boter gestoofde en gepureerde selderijknol en stoofpeertjes. 

  10. Drink een glas Kerstbier van de Scheldebrouwerij (op keldertemperatuur).