Runderpie met Guinness

      Reacties uitgeschakeld voor Runderpie met Guinness

 

Runderpie met Guinness

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1300 gram runderlappen
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 200 gram kastanjechampignons gesneden
  • 4 rode uien in halve ringen
  • 4 tenen of 4 theelepels knoflook
  • 250 gram winterpeen
  • 250 ml Guinness**

Variatie 1

  • 400 gram krieltjes

Variatie 2

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe alles t/m ** in de slowcooker. Voor variatie 1 de aardappels ook al toevoegen
  2. 8 uur op de laagste stand
  3. Na de kooktijd het vlees uit elkaar trekken.
  4. Variatie 1 is nu klaar om te serveren

Variatie 2

  1. Oven voorverwarmen op 190 graden
  2. Doe het vlees en de saus in een ovenschaal
  3. Dek deze af met het bladerdeeg, waar je van een aantal plakjes een lap ter grootte van de schaal hebt gerold, en strooi er gerapste kaas overheen. 

  4. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. 

  5. Nog 30 minuten in de oven. 

Tips / Opmerkingen

Lekker met bv pommes duchesses.