Rundvlees in rode wijn-saus

      Reacties uitgeschakeld voor Rundvlees in rode wijn-saus

Rundvlees in rode wijn-saus

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kg hacheevlees
  • 15 gram boter
  • 2 kleine uien gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetlepels bloem
  • 400 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Braad het hacheevlees aan alle kanten bruin en leg het in de ingevette slowcooker.
  2. Smelt de boter in de pan waarin het vlees is aangebraden en bak hierin de ui glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en roerbak dit 1 minuut.
  4. Voeg de bloem toe en roer dit ong 2 minuten goed door elkaar.
  5. Voeg de wijn en bouillon toe, samen met de tomatenpuree en roer dit glad.
  6. Laat dit op hoog vuur even indikken en giet de saus daarna over het vlees.
  7. 7-8 uur op laag.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met aardappelpuree en rode kool!