Saffraan-mosselen … la Gemmel

      Geen reacties op Saffraan-mosselen … la Gemmel

 

Saffraan-mosselen … la Gemmel

Recept categorie Gerecht met vis
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 4 pakjes saffraandraadjes
  • 1/2 liter witte wijn
  • 4 uien
  • 2 wortelen
  • zout
  • peper
  • 1/4 liter vleesbouillon kant en klaar
  • 1/2 liter room
  • 100 gr roomboter
  • 1 el grofgehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de saffraandraden met 8 tot 10 eetlepels water aan de kook en laat
  2. ze 5 minuten koken.
  3. Giet de wijn en de bouillon in een pan en voeg de in schijfjes gesneden
  4. wortelen, uieringen, wat zout en peper toe.
  5. Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook het geheel in 10
  6. tot 15 minuten klaar. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
  7. zet ze apart.
  8. Breng het kooknat van de mosselen, de room, het gezeefde nat van de
  9. saffraandraden en de boter aan de kook.
  10. Warm de mosselen in het nat goed door en garneer ze met peterselie.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.