Saffraan-mosselen … la Gemmel

      Geen reacties op Saffraan-mosselen … la Gemmel

 

Saffraan-mosselen … la Gemmel

Recept printen
Recept categorie: met vis
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 4 pakjes saffraandraadjes
  • 1/2 liter witte wijn
  • 4 ui
  • 2 wortelen
  • zout
  • peper
  • 1/4 liter vleesbouillon (kant en klaar)
  • 1/2 liter room
  • 100 gr roomboter
  • 1 el grofgehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de saffraandraden met 8 tot 10 eetlepels water aan de kook en laat
  • ze 5 minuten koken.
  • Giet de wijn en de bouillon in een pan en voeg de in schijfjes gesneden
  • wortelen, uieringen, wat zout en peper toe.
  • Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook het geheel in 10
  • tot 15 minuten klaar. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
  • zet ze apart.
  • Breng het kooknat van de mosselen, de room, het gezeefde nat van de
  • saffraandraden en de boter aan de kook.
  • Warm de mosselen in het nat goed door en garneer ze met peterselie.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.