Saffraanrijst met kalfsvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Saffraanrijst met kalfsvlees

Saffraanrijst met kalfsvlees

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Porties: 2 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 gram rijst
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 dadels (zonder pit) (in stukjes)
  • 300 ml vleesbouillon ((van tablet))
  • 2 kalfschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan met dikke bodem 1 eetlepel olie verhitten. 
  • Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 minuten zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. 
  • Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. 
  • Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. 
  • Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. 
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 minuten bakken. 
  • Pijnboompitten toevoegen en 2-3 minuten meebakken tot ze goudbruin zijn. 
  • Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. 
  • Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.

Tips / Opmerking

Tip: Vervang de saffraan door 1 theelepel koenjit en de dadels door gedroogde abrikozen.
Wijnadvies: Trio white Concha y Toro