Saffraanrijst met kalfsvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Saffraanrijst met kalfsvlees

Saffraanrijst met kalfsvlees

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gram langkorrelrijst
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 dadels (zonder pit) in stukjes
  • 300 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 2 kalfschnitzels
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan met dikke bodem 1 eetlepel olie verhitten. 

  2. Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 minuten zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. 

  3. Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. 

  4. Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. 

  5. Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. 

  6. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 minuten bakken. 

  7. Pijnboompitten toevoegen en 2-3 minuten meebakken tot ze goudbruin zijn. 

  8. Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. 

  9. Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.

Tips / Opmerkingen

Tip: Vervang de saffraan door 1 theelepel koenjit en de dadels door gedroogde abrikozen.

Wijnadvies: Trio white Concha y Toro